Bu derste, isimlerin sonlarına bitişik zamirler ekleyerek, “benim, senin, onun, bizim” anlamındaki ifadeleri kullanmayı öğreniyoruz. Bu derste öğrendiğimiz zamirler, bitişik zamirlerin sadece bir bölümünü oluşturmaktadır.
Bu derste, bir önceki derste öğrendiğimiz bitişik zamirlere ek olarak, ayrı kullanılan ve munfasıl zamir olarak adlandırdığımız zamirleri öğreniyoruz. Ben-benim, sen-senin, o-onun, biz-bizim zamirleri.
Arapçada isimler cinsiyet açısından iki kısma ayrılmaktadırlar. Eril isimlere “müzekker” ve dişil isimlere “müennes” adı verilmektedir. Bu derste bu ayrımın en basit şeklini öğreniyoruz.
Muttasıl ve munfasıl zamirlerin, yani bitişik ve ayrı zamirlerin bir kısmını daha önceki derslerimizde öğrenmiştik. Bu derste bu zamirlerin ikinci şahsa ait olan ikili ve çoğul sigalarını öğreniyoruz.
Muttasıl ve munfasıl zamirlerin, yani bitişik ve ayrı zamirlerin bir kısmını daha önceki derslerimizde öğrenmiştik. Bu derste bu zamirlerin üçüncü şahsa ait olan ikili ve çoğul sigalarını öğreniyoruz.
Bu derste فِي harf-i cerini, bu harf-i cere bitişik zamirler eklemeyi, bu harf-i cer ile cevap verebilmek için “nerede” sorusunu sormayı, cümle kuruluşunu düzenleyerek “var” anlamını ortaya çıkarmayı öğreniyoruz.
Bu derste لِ harf-i cerini, bu harf-i cere bitişik zamirler eklemeyi, bu harf-i cer ile cevap verebilmek için “kimin” sorusunu sormayı, cümle kuruluşunu düzenleyerek “var” anlamını ortaya çıkarmayı öğreniyoruz.
Bu derste مِنْ harf-i cerini, bu harf-i cere bitişik zamirler eklemeyi, bu harf-i cer ile cevap verebilmek için “kimden”, “nereden” sorularını sormayı öğreniyoruz.
Bu derste اِلَي harf-i cerini, bu harf-i cere bitişik zamirler eklemeyi, bu harf-i cer ile cevap verebilmek için “nereye” sorusunu sormayı öğreniyoruz.
Bu derste عَلَي harf-i cerini, bu harf-i cere bitişik zamirler eklemeyi, bu harf-i cer ile cevap verebilmek için “nerede” sorusunu sormayı, cümle kuruluşunu düzenleyerek “var” anlamını ortaya çıkarmayı öğreniyoruz.
Bu derste عَنْ harf-i cerini, bu harf-i cere bitişik zamirler eklemeyi, bu harf-i cer ile cevap verebilmek için “ne hakkında” sorusunu sormayı öğreniyoruz.
Arapçada cümleleri iki kısma ayırırız: İsim cümlesi ve fiil cümlesi. Bu derste isim cümlelerini öğreniyoruz. Bir isim cümlesinin, sıfat tamlaması ile karıştırılmaması için, dikkat edilmesi gereken hususları öğreniyoruz.
Bu derste “kaç tane” anlamına gelen كَمْ soru ismini, bu soru isminden sonra gelen kelimede bulunması gereken özellikleri, aynı soru kelimesi ile “nice nice” anlamını da ifade edebilmeyi öğreniyoruz.